Na místo vyrazili policisté, strážníci i hasiči. První úkol zněl: Evakuovat budovu zlínského Zlatého jablka. Informaci o evakuaci potvrdila i mluvčí Zlatého Jablka Kateřina Martykánová. „Na pokyn policie jsme provedli co nejrychlejší evakuaci a čekáme na výsledky vyšetřování," sdělila.

Po ukončení evakuace mohou policisté začít prohledávat budovu, zda se v ní nenachází ohlášený nástražný systém. „Pokud jej naleznou, budou na místo přivolaní pyrotechnici," přiblížil krajský policejní mluvčí Pavel B. Stránský na místě. Podle něj, jestliže bude podezřelý nebezpečný předmět nalezen, pyrotechnici rozhodnou, zda jej zničí na místě, nebo jej odvezou mimo oblast k likvidaci.

Policie uzavřela Fio banku ve Zlíně, podezřelý balíček odvezla

Kvůli podezřelém balíčku, který se nacházel v prostorách banky Fio na Dlouhé ulici ve Zlíně, musela v úterý policie evakuovat zaměstnance dvou firem a banky, které se v budově nacházely, celkem devět osob. Policie pak neprodyšně uzavřela celou budovu a přilehlý chodník. Na místě zasahovali kromě policistů i hasiči a jak budova tak chodník byly obehnány páskou se zákazem vstupu.

Lidé, kteří se chtěli dostat ze zastávky u OC Zlaté jablko směrem nahoru, museli využít podchod jako jediné řešení, jak se kolem ohrožené budovy dostat. Jak uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková, policejní pyrotechnici na místě balíček prohlédli rentgenovým zařízením a odvezli jej mimo město, kde jej prozkoumají a otevřou.

„Ve 13.10 hodin byla evakuace ukončena a i chodník byl zprůchodněn," doplnila Monika Kozumplíková. Situaci komentovali i přihlížející lidé. „Je to tady trochu divoké a jestli to tam opravdu někdo dal, tak je to nějaký gauner," zlobil se Jindřich Skřítek ze Zlína. Také zaměstnanci z evakuovaných firem byli rozladěni. „Nevíme co se tady děje, máme kancelář přímo nad Fio bankou, nedostali jsme žádné informace. Pokud tam dal někdo nějaký nebezpečný balíček, tak musím říct, že se svět opravdu zbláznil," sdělil Adam Sandtner, zaměstnanec jedné z evakuovaných firem. Nedobrovolnou pauzu prý využije na oběd.

Fio banka o situaci s podezřelým balíčkem ve své bobočce ve Zlíně již ví, ale případ zatím nekomentovala. „V tuto chvíli se nechceme k situaci nijak vyjadřovat," zaznělo z banky prostřednictvím tiskového mluvčího Zdeňka Kováře.