Ten na svých stránkách píše, že sní o tom, jak zapaluje budovy Masarykovy univerzity v Brně a vraždí některé z pedagogů z filozofické fakultě. Muž se zdržuje v Polsku, proto k věci zatím nebyl vyslechnut, řekla dnes ČTK mluvčí policie Andrea Straková.

Sieczkowský se rozešel ve zlém s vedením Ústavu slavistiky filozofické fakulty. Spory začaly tím, že byl údajně obviněn z plagiátorství. To ale popíral. Nejprve byl podmínečně vyloučen ze studia a následně nebyl přijat k doktorandskému studiu.

Počátkem ledna proto zalepil zámky dveří, a fakultě tak způsobil škodu 15.000 korun. Dostal za to pět měsíců vězení s podmíněným odkladem na 1,5 roku. Součástí trestu je i zákaz vstupu do budovy fakulty na 1,5 roku. Trest ve středu v odvolacím řízení potvrdil brněnský krajský soud.

Ve středu ráno se objevily na internetových stránkách Sieczkowského nebezpečné hrozby. Poté, co je zveřejnila média, byly stránky mimo provoz. Nyní jsou již opět funkční.

Polák na nich ve svém prohlášení ke středečnímu rozsudku krajského soudu píše o své nenávisti k vedení fakulty. Uvádí dokonce, že se nediví masakrům na školách ani vrahovi Andersovi Breivikovi, který stojí za nedávným vražděním v Norsku.

"Víme, že se zdržuje v Polsku, kde toto prohlášení vložil na stránky. Nezbývá nám tedy nic jiného, než o věci informovat polskou policii s žádostí, aby celou věc prošetřila," dodala policejní mluvčí.