Dodržování usnesení vlády kontrolují policisté u velkých obchodních center v Plzeňském kraji. "Opatření jsou nastavena s ohledem na bezpečnost občanů našeho kraje a policisté jsou připraveni každému situaci vysvětlit, a to i cizincům," řekla Deníku mluvčí policie Martina Korandová.

V souvislosti s opatřeními na hranicích kontrolovali v noci z pátku na sobotu policisté na Rozvadově a Folmavě přes 14 tisíc vozidel a rozdali přes 7 tisíc informačních letáků. "V některých chvílích se tvořily kolony, ale motoristé spolupracovali a vše probíhalo bez problémů. Všeruby jsou otevřené od 5 do 23 hodin pro pendlery a zatím vše probíhá v pořádku. Přechod Železná Ruda je také otevřen, ale tam jsou jiné složky integrovaného záchranného systému," informovala Korandová. 

Některé hraniční přechody se uzavřely. Na snímku Broumov.Zdroj: PČRPolicisté v kraji hlídají i uzavřené přechody, mezi nimiž je Broumov, Lísková, Pavlův Studenec, starý Rozvadov, Svatá Kateřina a Železná.

Policisté nejen dohlížejí na dodržování usnesení, ale pomáhají a chrání tam, kde je v současné chvíli potřeba. "Je dohromady nasazeno přes 200 policistů nad rámec běžného výkonu služby. Žádáme občany o zodpovědné chování a ohleduplný přístup. Jde nám o společný zájem, a to o ochranu zdraví nás všech," dodala mluvčí. 

Hospodští se připravují na ztráty
Zavíráme! Na vesnicích narazili soudky v klubovnách