Oficiálně se podepsaný dokument nazývá Memorandum o spolupráci při poskytování zdravotnických služeb příslušníkům Policie České republiky v aktivní službě.

Memorandum podle slov Jana Melši z policejního prezidia policistům otevírá možnost zapojit se od září do programu včasné, vhodné a kvalitní zdravotní péče v rámci projektu Zelená cesta. Ten byl dosud určen pouze vojákům, vojenským veteránům a příslušníkům resortu ministerstva obrany.

„Na zdraví našich policistů klademe velký důraz, a proto jsme velmi rádi přijali nabídku spolupráce," prohlásil policejní prezident Lessy. Melša pak vysvětlil, že policistům se nově dostane příležitost získat kvalitní léčebnou, diagnostickou, ale i preventivní péči odborníků střešovické nemocnice – a to po celou dobu služebního poměru a ještě čtvrt roku po jeho ukončení. „Díky teritoriálnímu umístění nemocnice ji mohou využívat zejména policisté z Prahy a Středočeského kraje," konstatoval.

Policisté ve výkonu služby o čerstvě uzavřené dohodě a o výhodách, které by jim z ní měly plynout, zatím mnoho nevědí. Naznačila to alespoň anketa Deníku mezi aktivními nositeli uniforem.