Tiskovou konferenci svolalo do Sněmovny hnutí ANO, byli na ní přítomni také poslanci hnutí Jaroslav Faltýnek a Jan Volný a mluvčí ANO. Hlavním tématem byl Babišův návrh na snížení daně z přidané hodnoty u piva v souvislosti se zavedením elektronické evidence tržeb. Představitelé hnutí ANO k tomu přinesli i transparenty.

"V představách Andreje Babiše úřad, firma i jeho politické hnutí splývají. Služební zákon nicméně předpokládá, že státní úředníci budou vystupovat nestranně a nezávisle na politických stranách," vysvětlil v prohlášení Plíšek důvody, proč se obrátil na Postráneckého. Babiš by si podle něj měl uvědomit, že zákony, které schvaluje, platí i pro něj.

Babiš se Schillerovou novinářům řekli, že případným snížením daně z přidané hodnoty u sudového piva z nynějších 21 na deset procent by stát přišel asi o 160 milionů korun ročně. V rozporu s právem Evropské unie by zařazení sudového piva do této snížené sazby DPH nebylo. Babiš chce návrh předložit na nejbližším jednání koaliční rady. Politici jiných stran vesměs označili návrh za populistický.