Sociální demokraté si dlouhodobě drží ve volebním modelu CVVM první příčku. Od letošního února, kdy dosáhli dosavadního rekordu 41 procent hlasů, ale jejich podpora mírně oslabila. Ještě v dubnu získala ČSSD 40 procent hlasů, kdežto nyní 37 procent. Mírně naopak posílila KSČM, z 16,5 na 17 procent, a díky ztrátě TOP 09 se tak komunisté posunuli na druhou příčku.

TOP 09 se sice v posledních měsících dařilo držet druhé místo, ale od minulého průzkumu strana přišla o 2,5 procentního bodu. S podílem 14,5 procenta hlasů tak zůstala na třetí příčce. Stejného podílu dosáhli i občanští demokraté, kteří naopak od dubna mírně posílili, a to o 2,5 procentní­ho bodu.

Změny se odehrály i na dalších příčkách. V dubnovém průzkumu dokázala dosáhnout pětiprocentní hranice, potřebné pro vstup do Sněmovny, jen Strana práv občanů – zemanovci. Ta ale nyní oslabila na čtyři procenta. Místo ní by do Poslanecké sněmovny postoupila KDU-ČSL s přesně pěti procenty hlasů.

K urnám by přišlo 60 procent voličů. Při posledních sněmovních volbách v květnu 2010 byla volební účast vyšší, a to 62,6 procenta.

Průzkum provádělo CVVM od 6. do 13 května. Zúčastnilo se ho 1062 obyvatel ČR starších 15 let.