S příchodem veřejnosti na středeční rozloučení se počítá hlavním vchodem Rudolfina. Ve foyer budou připraveny kondolenční knihy. Ve Dvořákově síni bude vystavena rakev se zesnulým.

Česká filharmonie žádá po dohodě s rodinou o zasílání kondolencí na adresu České filharmonie.

Jiří Bělohlávek.
Česká filharmonie truchlí. Zemřel dirigent Jiří Bělohlávek

Úmrtí Jiřího Bělohlávka, které přes jeho dlouhou a těžkou nemoc přišlo náhle, zaznamenali milovníci hudby v Česku i zahraničí, informovaly o něm světové agentury. K úmrtí kondoloval i Symfonický orchestr BBC (BBCSO), který Bělohlávek vedl v letech 2006 až 2012. Na jeho práci v orchestru se bude vzpomínat jako na zlaté období, prohlásil Alan Davey z rozhlasové stanice BBC Radio 3. Všichni na Bělohlávka vzpomínají jako na dirigenta světového věhlasu, vyzdvihují jeho vášeň pro české skladatele a velký podíl na popularizaci české hudby ve světě.

Jiří Bělohlávek.
Šéfdirigent Bělohlávek podepsal s ČF smlouvu na dalších šest let

Na začátku letošního ledna Bělohlávek podepsal na dalších šest let smlouvu s Českou filharmonií. V čele nejznámějšího tuzemského orchestru stál čtyři sezony. Ve funkci měl setrvat do sezony 2021/2022. Ze zdravotních důvodů navrhl v květnu pořadatelům Pražského jara, aby jeho pečlivě a dlouho připravovaný festivalový program převzal dirigent Petr Altrichter.