"Sedmička je absolutním symbolem celistvosti, dokonalosti a prozřetelnosti," komentoval na twitteru číslo pro Zemana jeho mluvčí Jiří Ovčáček nad obrázkem sedmiramenného židovského svícnu. Před pěti lety Zeman kandidoval se šestkou.

"Říká se, to nejlepší nakonec! Takže jsem poctěn," uvedl na twitterovém účtu ke svému číslu Drahoš.

Prvním v pořadí bude bývalý předseda vlády a ODS Mirek Topolánek. "Topol je jednička," připomenul na twitteru předseda TOP 09 Miroslav Kalousek výrok, jímž Topolánek ještě jako premiér ve Sněmovně vysvětloval v únoru 2007 gesto se vztyčeným prostředníčkem.

Debata s prezidentskými kandidáty proběhla 8. listopadu v Praze na Právnické fakultě. Pavel Fischer, Petr Hannig, Mirek Topolánek
Fischer napsal Zemanovi dopis. Zahajte kampaň, vyzval ho

Z trojice kandidátů, které navrhli poslanci, dostal bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek (ODA) číslo šest, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek (Realisté) číslo čtyři a hudebník a šéf strany Rozumní Petr Hannig pětku. Jako jediný z kandidátů se na losování dostavil a s číslem, jenž ve školním hodnocení znamená nedostatečnou, byl spokojen; je to prý jeho šťastné.

Diplomat Pavel Fischer obdržel trojku, která je považována za biblické i pohádkové číslo. Lékař Marek Hilšer dostal číslo osm. Oba byli stejně jako Topolánek nominováni senátory.

Vylosovaná čísla slouží ke snazšímu rozlišení kandidátů. Určí jejich pořadí na volebním webu a budou uvedena v záhlaví jejich hlasovacích lístků. Jejich tisk, jak řekl ředitel odboru všeobecné správy ministerstva vnitra Václav Henych, bude zahájen nejpozději v neděli. Lístky by do obcí měly být rozvezeny do konce roku, k občanům se do poštovních schránek dostanou do 9. ledna. První kolo prezidentských voleb začne o tři dny později.

Prezidentské volby, vlak, infografikaZdroj: redakce

Kandidáti na prezidenta
Volby vyhraje Zeman, domnívá se většina lidí. Ve druhém kole ho ale volit nebude