Vyměřil mu ho trestním příkazem plzeňský soudce, píše server Novinky.cz. Bývalý starosta podle něj před dvěma roky prodal bez vědomí zastupitelů obecní pozemky a utržené statisíce korun si ponechal pro vlastní potřebu.

Obec, která hospodaří s ročním rozpočtem do 1,5 milionu korun, přišla o více než 500.000 korun. Policie podle serveru navíc zjistila, že bývalý starosta se pokusil bez vědomí zastupitelstva prodat i další obecní parcely, ale neuspěl.

Trest vyměřený soudem bývalý starosta přijal, dříve ale údajně vinu popřel. „Pozemky jsem prodal, ale souhlas zastupitelů jsem neměl bohužel potvrzený na papíře. Ale všichni o tom věděli. Peníze jsem od kupců nedostal. Byl jsem s nimi domluvený na zaplacení, ale termín se pořád posouval,“ citují Novinky.cz bývalého starostu, který později sám rezignoval na funkci.

Nové vedení obce se snaží prodej pozemků zpochybnit a získat je zpět. Minulý měsíc neznámý žhář vnikl do obecního úřadu, na zemi v úřadovně rozlil hořlavinu a zapálil ji. Způsobil půlmilionovou­ škodu.