Kadlecová, kterou soud poslal na dva roky do vězení za úplatky, byla Konečného pacientkou. Psychicky se zhroutila poté, co měla nastoupit do vězení. Týdeník Respekt loni v říjnu zveřejnil část lékařské dokumentace z té doby. Autorem textu je právě Konečný. Napsal, že Kadlecová „uvádí, že pro ni je ‚zakoupena milost' u prezidenta republiky". Lékař tehdy věc konzultoval s právníkem nemocnice, který mu sdělil, že informace podléhá lékařskému tajemství. Milost měla být koupena za dva miliony korun. „Martin Konečný splnil svoji oznamovací povinnost, která ho zbavovala lékařského tajemství," uvedla Majerová.

Prezidentská kancelář Kadlecové udělila milost v polovině listopadu roku 2009. Hrad uvedl, že přihlédl ke zdravotnímu stavu odsouzené a zárukám mnoha žadatelů o milost včetně starosty z místa bydliště. Prezident Václav Klaus informace o údajné korupci označil za útok na něj a popřel, že by se něco takového mohlo stát. Policie se případem zabývala několik měsíců, vyslechla zhruba 40 lidí včetně zaměstnanců prezidentské kanceláře, ale letos v dubnu jej odložila.

Za Nadačním fondem proti korupci je miliardář a protikorupční aktivista Karel Janeček. Cílem fondu je podle něj boj proti podplácení, podpora odhalování korupční činnosti s významným ekonomickým dopadem na veřejnou správu, maximální snaha o dotahování zveřejněných případů do konce a podpora budování etických hodnot v demokratické společnosti. Jednotlivce za protikorupční jednání fond oceňuje druhým rokem.