Policejní web varuje před ledovkou, která se může místy tvořit na dálnici D8 v úseku od Řehlovic po Krásný Les na Ústecku. Dálnice je chemicky ošetřená, přesto silničáři řidiče, aby byli opatrní. Ledovka se tvoří i na silnici I/9 na vjezdu do Jiřetína pod Jedlovou na Děčínsku.

Ostatní silnice jsou většinou po chemickém ošetření sjízdné se zvýšenou opatrností. Nehoda osobního automobilu komplikuje dopravu na silnici 1981 v Kadani na Chomutovsku. Policie předpokládá vyšetřování a ostraňování následků do 08:30.

Podle meteorologů bude dnes v Ústeckém kraji většinou zataženo se sněžením. Nejvyšší teploty minus jeden až plus dva stupně Celsia, na horách minus tři až nula.

Zlínský kraj

Dopravu ve Zlínském kraji dnes ráno místy komplikují mlhy. Viditelnost navíc snižuje déšť nebo dešťové přeháňky. Řidiči by proto měli jet opatrně, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Silnice v regionu jsou holé a mokré, při teplotách kolem bodu mrazu mohou ojediněle namrzat.

V kraji je zataženo, místy fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala od nuly do plus šesti stupňů Celsia. Podle meteorologů přes den stoupne ještě o jeden stupeň. Potrvá občasný déšť, který se k večeru bude měnit na déšť se sněhem a na horách na sněžení. Na středu předpověď slibuje ochlazení, ráno se podle meteorologů bude místy tvořit náledí.

Vysočina

Na Vysočině ráno prší, dohlednost je vlivem srážek snížena. Na Žďársku se vyskytují mlhy. Silnice jsou sjízdné, během dne se podle meteorologů objeví déšť se sněhem a později sněžení. Během noci se místy může vyskytnout náledí. V Pelhřimově havaroval nákladní vůz s návěsem, nehoda se obešla bez zranění.

Na celém území kraje je zataženo, vane slabý vítr, teploty se pohybují mezi jedním až šesti stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty se mají podle meteorologů pohybovat mezi třemi až šesti stupni, postupně se však bude ochlazovat. Sněžení by se mělo objevit ve výškách nad 600 metrů nad mořem.

Krkonoše

Ve východních Krkonoších v noci na dnešek sněžilo. Na silnicích nižších tříd leží po chemickém ošetření rozbředlý sníh. Na Náchodsku padal ráno déšť se sněhem. Hlavní tahy v Královéhradeckém kraji byly ráno mokré, večer by se místy mohlo objevit náledí. Teploty se podle meteorologů a silničářů nad ránem pohybovaly těsně nad nulou, na horách jeden stupeň pod bodem mrazu.

Dnes by mělo být v hradeckém kraji zataženo s občasným deštěm, který bude přecházet do deště se sněhem a během odpoledne a večera do sněžení. Teploty se zřejmě budou pohybovat od jednoho do tří stupňů, na horách kolem minus jednoho stupně Celsia.

Střední Čechy

Silnice druhé a třetí třídy jsou dnes ráno ve středních Čechách sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Teploty se pohybují kolem nuly, na většině území prší nebo mrholí a silnice by mohly namrzat. Na Berounsku, Kladensku, Rakovnicku a v okrese Praha-západ situaci navíc komplikují mlhy. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Dohlednost na silnicích snižují také srážky. Řidiči by měli být opatrní i na dálnici D1 a rychlostní silnici R1, kde padá děšť se sněhem. Většina dálnic je ale mokrá a holá, dálnice D8 je mokrá po chemickém ošetření.

Teploty v regionu se ráno pohybovaly od minus jednoho do tří stupňů Celsia, bylo zataženo a foukal slabý vítr. Na většině území prší nebo mrholí, místy padá déšť se sněhem.

Olomoucký kraj

V horských oblastech na severu Olomouckého kraje padá déšť se sněhem. Teploty se v těchto místech pohybují většinou kolem nuly, místy i pod bodem mrazu, ale vozovky podle správců cest nenamrzají. Silničáři cesty v rizikových oblastech preventivně posypali. V ostatních částech Olomouckého kraje jsou cesty holé a mokré, místy je viditelnost snížena mlhou.

„S námrazou jsme problém neměli. Prší tady celou noc, nad ránem začal padat déšť se sněhem. Na kopcích provádíme údržbu, sníh už se drží, jde hlavně o Červenohorské sedlo a Ramzovou. Ve vyšších polohách jsou cesty po chemickém ošetření," řekl dnes ČTK dispečer jesenické správy silnic. Na Jesenicku se teploty drží těsně nad nulou.

Cesty jsou mokré i na Šumpersku, déšť se sněhem hlásí správci cest na na vrcholcích Červenohorského sedla. „Je to zajímavé, jsou tři stupně pod nulou, ale nahoře prší, vozovky nenamrzají. Preventivně jsme prováděli posyp na vozovkách prvních tříd v horských oblastech," uvedl dispečer šumperské správy silnic. Podotkl, že v regionu se nyní teploty pohybují od minus tří stupňů do pěti stupňů nad nulou.

Na Olomoucku a Přerovsku jsou podle silničářů cesty holé a mokré, sjízdnost by měla být bez omezení. Na Prostějovsku může řidiče místy omezit mlha.

Moravskoslezský kraj

Řidiči by dnes v Moravskoslezském kraji měli jezdit se zvýšenou opatrností zejména v horských oblastech v Beskydech a Jeseníkách. Kvůli dešti nebo dešťovým přeháňkám by silnice mohly namrzat, teploty se pohybují mezi minus jedním a plus třemi stupni Celsia. Vyplývá to z informací silničářů a meteorologů.

Na dálnici nebo rychlostních silnicích směřujících do Polska a na Slovensku musí řidiči počítat s deštěm se sněhem. Prší nebo mrholí na většině území kraje. Na některých místech zvláště na Bruntálsku je kvůli srážkám snížena viditelnost. Silnice jsou většinou holé a mokré.