Podle něj se ostatní nevoliči dělí na dvě přibližně stejné části. Nejít k volbám dříve než měsíc před jejich začátkem se rozhodlo 22 procent nevolících, 26 procent se tak rozhodlo během měsíce před začátkem hlasování.

Hlavním důvodem pro neúčast bylo znechucení politikou, uvedlo ho 48 procent z těch, kteří k volbám nešli. Konkrétní kauzy levice nebo pravice odradily šest procent a téměř čtvrtina se o politiku vůbec nezajímá, což jsou většinou mladí lidé. Devět procent lidí uvedlo, že má důležitější věci na práci.

Stále stejnou stranu volí více než třetina hlasujících. Pro konkrétní stranu rozhodlo během měsíce před volbami 16 procent volících, 19 procent v posledních dvou týdnech a 12 procent se rozhodlo až v den voleb. Průzkum uvádí, že regionální uskupení, která nakonec navzdory předvolebním průzkumům zaznamenala dobré výsledky, za ně vděčí právě těm voličům, kteří se rozhodli během posledních 14 dnů nebo až v den voleb.

Průzkum agentura provedla v první polovině listopadu bezprostředně po krajských volbách na vzorku 822 občanů starších 18 let.