"Situaci v posledních měsících lze interpretovat jako stabilní. Částečnou výjimkou je pozorovaný nárůst podpory ODS, který je na hraně statistické významnosti," uvedl Matouš Pilnáček z CVVM. ODS si stejně jako ANO od prosince polepšila o 2,5 procentního bodu. V případě Starostů, lidovců, TOP 09 a SPD nelze podle Pilnáčka vzhledem k intervalům spolehlivosti říci, zda by se do Sněmovny dostaly či nedostaly.

Agrofert
Komise předala Česku překlad auditu. Začíná běžet dvouměsíční lhůta na reakci

Sociální demokraty by v lednu ve volbách podpořilo 8,5 procenta voličů, komunisty 7,5 procenta. Lidovci si mírně pohoršili, získali by 5,5 procenta hlasů stejně jako STAN. Jeho podpora se naopak zvedla tak jako u TOP 09, která by obdržela pět procent hlasů. SPD naopak spadla z prosincových 5,5 procenta na čtyři procenta. Snížila se i podpora hnutí Trikolóra na dvě procenta hlasů.

Parlamentních voleb by se v lednu podle svého vyjádření zúčastnilo 65 procent Čechů, 30 procent lidí svoji účast vyloučilo. Reálná účast ve volbách v říjnu 2017 byla 60,8 procenta.

Volební model CVVM není předpovědí výsledků voleb, ale na základě získaných odpovědí o preferované straně, jistotě volby a ochotě jít k volbám informuje o rozložení voličské podpory v době průzkumu. Pracuje s pravděpodobností, zda respondent dorazí k volbám, a zohledňuje váhání voličů mezi více stranami.

Ke slovu se dostal i bezmála čtvrt století starý sitcom televize Nova Hospoda
Internet se baví na úkor trojí DPH na pivo. Vtipy vymýšlejí i samotní politici