Jako druhý letos na svět přišel dvě minuty po půlnoci Tomáš v Městské nemocnici Ostrava. Vážil 3650 gramů a měřil 50 centimetrů. Jeho maminka je z Vřesiny u Hlučína na Opavsku. V Moravskoslezském kraji se také jen o deset minut později narodil Mikuláš, a to v Nemocnici Agel Ostrava-Vítkovice.

Třetí místo společně obsadily holčičky Ema a Daniela. Ema se narodila v kolínské porodnici v 0:03. Váží 3710 gramů. Ve stejný čas na svět přišla i Daniela v nemocnici společnosti Krajské zdravotní (KZ) v Mostě, její maminkou je Miriam Nykodýmová z Litvínova. Vážila 3410 gramů a měřila 50 centimetrů.

První jihočeské miminko roku 2021 se narodilo v Českých Budějovicích. Je jím holčička Inna.
Prvním jihočeským miminkem roku 2021 je holčička Inna z Budějovic

Prvním dítětem narozeným v roce 2021 na jihu Moravy se stala holčička Rozálie, která se narodila v Nemocnici Břeclav čtyři minuty po půlnoci. V Olomouckém kraji prvenství získala v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc Natálie, která na svět přišla dvanáct minut po půlnoci.

O 14 minut později přivítali ve Fakultní nemocnici (FN) Hradec Králové Ivana, jeho maminka je ze Slovenska. V Pardubickém kraji se jako první narodil 38 minut po půlnoci v nemocnici ve Svitavách Tadeáš, jeho matka je z Jedlové u Poličky.

V úvodní hodině letošního roku se stihla narodit ještě Inna v českobudějovické nemocnici, a to v 0:52. Podle zástupců nemocnice se má čile k světu. O asi čtvrt hodiny později se narodilo také první pražské dítě, a to v Ústavu pro péči o matku a dítě v Podolí.

Prvním miminkem na jihu Moravy je Rozálie. Narodila se v břeclavské nemocnici
Prvním miminkem na jihu Moravy je Rozálie. Narodila se v břeclavské nemocnici

Prvním dítětem na Vysočině se stal Mikuláš Hausknecht, jeho matka Lucie je z Hrotovic. Narodil se v nemocnici v Třebíči v 1:26. Ve Zlínském kraji si prvenství připsala Ela, která se narodila v 02:05 v porodnici Kroměřížské nemocnice, její maminka Kristýna Šumberová je ze Zdounek na Kroměřížsku.

První miminko v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v Jilemnici. Malá Mariana Bartoníčková přišla na svět ve 2:24, rodiče ale přijeli ze sousedního Královéhradeckého kraje, z Jičína. Prvním miminkem narozeným v Karlovarském kraji je holčička Zora, která přišla na svět v Nemocnici Sokolov.