Vitula s Hollanem v klipu drhnou ve vaně Feriho, místo nějž potom z pěny vyjde čistý Michal Doležel (Žít Brno). Klip končí větou: Vyprali jsme Feriho, vyperem i Haška. Michal Hašek byl lídrem ČSSD a je dosluhujícím hejtmanem. "Nejvyšší státní zastupitelství obdrželo podnět od podatele, který se týká obsahu jednoho z předvoleních klipů. K podrobnostem podání ani ke jménům v něm uvedeným se nebudeme vyjadřovat. Po vyhodnocení doručení podání rozhodneme o dalším postupu," uvedl Malý.

Zdroj: Youtube

Hollan i Vitula tvrdí, že podněty může podávat kdokoliv na cokoliv. "Uvidíme, s jakým výsledkem přijde Nejvyšší státní zastupitelství. Myslím ale, že každý pochopil, že jde v klipu o satiru. Žádný rasistický kontext v tom nebyl, spoluautorem je sám pan Feri," dodal Vitula.

TOP 09 s Žít Brno se už před volbami vymezovaly vůči Haškovi stejně jako hnutí ANO nebo Zelení a Piráti. Volby nakonec vyhrálo hnutí ANO před KDU-ČSL a ČSSD. ANO pak uzavřelo koalici s ČSSD, Starosty pro Jižní Moravu a TOP 09 s Žít Brno. Podmínkou bylo, aby Hašek neměl uvolněnou funkci. Hašek žádnou nepožadoval.

Koalice má 34 mandátů z 65. ANO jich získalo 15, KDU-ČSL a ČSSD po jedenácti, KSČM sedm, ODS šest, Starostové s SPD a SPO a TOP 09 s Žít Brno mají po čtyřech a poslední tři získali Zelení a Piráti.