Rathovi vadí to, že Bradáčová označila v pořadu Otázky Václava Moravce jeho občanskoprávní spor se státním zástupcem Petrem Jirátem za obstrukci v Rathově korupční kauze. Obvodní soud pro Prahu 4 se však počátkem června neztotožnil s exposlancovým názorem, že státní zástupkyně chtěla svým vystoupením v lednovém interview Ratha poškodit. Poukázal také na to, že výrok o obstrukci nebyl skutkovým tvrzením, ale pouze hodnotícím postojem.

S žalobcem Jirátem, který dozoruje jeho trestní stíhání, vede Rath spor kvůli Jirátovu vyjádření pro média, že hejtman někde ukrývá stovky milionů korun. Bradáčová v České televizi vysvětlovala, že proto Jiráta nepožádala, aby si vzal Rathovu korupční kauzu na starost i u odvolacího soudu. Podle ní by to mohlo vést k další Rathově námitce podjatosti státního zástupce.

Lékař a někdejší hejtman byl loni v létě nepravomocně odsouzen za přijímání úplatků k trestu 8,5 roku vězení, státu má navíc propadnout zhruba 20 milionů korun z lékařova majetku. Rath podal odvolání, pražský vrchní soud začne jeho kauzu řešit pravděpodobně na podzim.