Na 71 procent dotázaných odpovědělo, že rodinné či milostné vztahy mezi kolegy na pracovišti jim nevadí, pokud nenarušují atmosféru. Naopak 15 procent lidí vztahy na pracovišti velmi obtěžují a nejraději by je zakázali. Šest procent zaměstnanců vztahy na pracovišti vůbec nevnímá. Pro zbytek jsou vztahy mezi jejich kolegy vyloženě vítaným zpestřením pracovního života.

„Výsledky šetření odpovídají i našim znalostem přístupu tuzemských zaměstnavatelů," uvedl Tomáš Ervín Dombrovský, analytik společnosti LMC, která portál Prace.cz provozuje. V českém prostředí podle něj převažuje zásada řešit případné potíže v této oblasti zcela individuálně a pouze v případě, že skutečně nastanou. Zaměstnavatelé se zde jen naprosto výjimečně uchylují k systémovému přístupu, kdy tuto otázku řeší například formou čestných prohlášení a podobně, dodal.

„Zákoník práce zakazuje pouze situaci, aby fyzická osoba coby zaměstnavatel zaměstnala svého manžela či manželku, jiné vztahy na pracovišti legislativou regulovány nejsou," doplnila právnička Ivana Fára z advokátní kanceláře CMS Cameron McKenna. Pokud vztahy na pracovišti nevedou k poklesu výkonnosti zaměstnanců nebo jinak nenarušují morálku na pracovišti, zaměstnavatel by jim prý bránit neměl. Avšak pokud zaměstnanci místo výkonu práce flirtují nebo se věnují drbům, může jít o porušení jejich povinností, které za určitých podmínek může vést až k výpovědi, poznamenala.