Doporučení výběrové komise složené z odborníků je podle Vojtěcha nepřesvědčivé. "Přihlédnu-li i k tomu, že pan Pohanka již jednou nemocnici vedl a bohužel ne s valným výsledkem, což se podepsalo na její ekonomické kondici, jeho jmenování by bylo pro nemocnici špatným rozhodnutím," uvedl ministr.

Ilustrační foto
Drahou léčbu mohlo dostat víc revmatiků. Úřady nerozhodly včas

Výběrové řízení, ve kterém Pohanka uspěl, Vojtěch zrušil a nechal namísto něj vypsat nové. "Tím maximálně otevíráme prostor pro to, aby se do čela nemocnice našel ten nejlepší kandidát," doplnil ministr. Komise má ve výběrových řízeních doporučující význam.

Jedna z nejzadluženějších nemocnic

Nemocnice patří k nejzadluženějším v zemi. Pohanka se v minulosti do povědomí věřejnosti dostal tím, že jako poslanec neúčastí u hlasování umožnil získání důvěry druhé vlády Mirka Topolánka (ODS).

Stávající ředitel zdravotnického zařízení Martin Pavlík rezignoval po pěti letech na svou funkci na začátku dubna, skončit má ke konci června. Pohanka šéfoval svatoanenské nemocnici od roku 2002 do roku 2005.

Pracoviště pro výzkum pěstování léčebného konopí otevřela 23. srpna 2016 v Meclově na Domažlicku společnost Meclovská zemědělská
Léčba konopím je v Česku na vzestupu. Pacientů přibývá