Rodina Miroslava Demetera z Loun, který zemřel v žatecké pizzerii na Kruhovém náměstí, podala stížnost na postup Okresního státního zastupitelství v Lounech. Z dosavadního průběhu vyšetřování nabyli nejbližší pozůstalí totiž přesvědčení, že policie případ nešetří dost důkladně, a to údajně proto, že zemřelý muž byl závislý na drogách. Informoval o tom server Romea.cz.

Ve stížnosti rodina zemřelého upozorňuje na několik údajných chyb při vyšetřování. Ohledání místa činu policií mělo prý také proběhnout nestandardním a velmi nedostatečným způsobem.

Čtěte také: V Žatci po pietním aktu za mrtvého muže zasahovali těžkooděnci

Rodina chce pečlivější vyšetření událostí

„Nevzdáváme se a všem děkujeme za vyjádřenou podporu. Chceme, aby byl případ policií prošetřován tak, jak by měl, a aby se objasnily všechny podezřelé okolnosti kolem vyšetřování i samotné Mirkovy smrti," uvedl pro server Romea.cz strýc zemřelého Vladimír Hamouz.

Mladý Rom zemřel v pizzerii v Žatci 18. října večer. Dostal se do sporu s hosty, které obtěžoval. Muž pak zkolaboval a zemřel. Pitva vyloučila cizí zavinění, závěrečná zpráva o přesné příčině jeho úmrtí stále není. Znalci ještě zpracovávají odborné posudky.

Čtěte také: VIDEO: Pizzerie zveřejnila záběry z kamer, policisté dál hlídají ulice Žatce

Romská komunita zpochybňuje vyšetřování smrti mladíka v pizzerii téměř od začátku případu, ministr vnitra Milan Chovanec na listopadové schůzce zástupce Romů ujistil, že případ bude řádně prošetřen. Vyšetřování vede krajská kriminálka, dozoruje ho státní zastupitelství v Lounech.

Po úmrtí mladého muže v Žatci se zdvihla vlna emocí. Hlavně ze strany Romů. Vyhrožovalo se, padaly rasistické urážky. Okresní soud v Lounech poslal na několik měsíců do vězení už dva muže za vyhrožování a rasistické útoky. Oběma mužům u soudu přitížila jejich kriminální minulost. Jeden vyhrožoval na sociální síti, druhý při pietním shromáždění u pizzerie.

Čtěte také: Smrt mladíka v Žatci: pitva vyloučila cizí zavinění