Dojít by mohlo také na další kolo debaty o takzvané Kubiceho zprávě. Odpoledne jsou na programu tradiční ústní interpelace.

Dá se očekávat, že levicoví poslanci využijí debatu s Čunkem i k tomu, aby šéfovi lidovců a celé vládě vyčetli Čunkovu korupční aféru. Další ostrý střet především mezi ČSSD a ODS by se mohl rozhořet v rámci projednávání bodu, který si do programu prosadili sociální demokraté. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) má poslance informovat o závěrech skupiny Vrchního státního zastupitelství v Praze, která analyzovala trestní kauzy zmiňované v materiálu, jenž loni do sněmovny přinesl šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice.

Podle týmu státních zástupců se nepotvrdily informace o tom, že organizovaný zločin prorůstá do státní správy a je propojen s některými politiky. Socialisté proto vyzývají premiéra Mirka Topolánka (ODS), aby se omluvil jejich předsedovi Jiřímu Paroubkovi.

Poslanci se k pokračování schůze sejdou v 09:00. Ráno mají na programu odpovědi na písemné interpelace. Kromě informací vlády by měli dopoledne projednat také některé zákony v takzvaném prvním čtení.