Na silnicích v Libereckém kraji byl sníh v horských oblastech. Opatrní by ale měli být řidiči při jízdě i v ostatních částech kraje, na mokrých površích se lokálně mohly tvořit zmrazky nebo náledí, vyplývá z informací od silničářů a meteorologů.

V kraji bylo ráno nejčastěji mezi nulou a jedním stupněm Celsia, na horách byly teploty mezi minus jedním až minus čtyřmi stupni. Na hlavních silničních tazích v Jizerských horách a západní části Krkonoš byly zbytky rozbředlého sněhu po chemické ošetření, na vozovkách nižších tříd v těchto horách je nová vrstva sněhu nebo jeho zbytky.

Hasiči odstraňují spadlý strom na zasněžené vozovce v Českých Budějovicích, 6. prosince 2022
Sněžení zkomplikovalo dopravu v Česku. Dálnici D3 ucpaly uvízlé kamiony

Vrstva čerstvého sněhu pokrývala ráno silnice také v Orlických horách a ve vyšších polohách na Rychnovsku. V nižších polohách Královéhradeckého kraje místy pršelo. Hlavní silniční tahy v kraji byly většinou mokré a sjízdné bez omezení, uvedli silničáři. Přes den by podle meteorologů mělo v Krkonoších a v Orlických horách vydatně sněžit.

Sněžilo i na Jesenicku či Šumpersku

Sněžilo i ve vyšších polohách Olomouckého kraje, zejména na Jesenicku či na Šumpersku, kde podle silničářů napadly až tři centimetry sněhu. Většina silnic byla po chemickém posypu holá a mokrá.

Zbytky rozbředlého sněhu mohly komplikovat dopravu také ve vyšších polohách v Pardubickém či Ústeckém kraji. Na Vysočině či ve Zlínském kraje byly silnice ve středu ráno mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností.