„ČSSD trvá na tom, že na současný spor se nevztahuje ani jedna z podmínek pro nařízení předběžného opatření, protože rozhodnutí je v tuto chvíli vykonatelné a panu Altnerovi nic nebrání domáhat se jeho výkonu. Současně ČSSD jasně deklaruje, že má díky sjednanému úvěru dostatek prostředků pro splnění povinnosti uložené rozsudkem. Proto rozhodnutí soudu vítáme," komentoval rozhodnutí soudu Chvojka. Zopakoval, že po ohlášení rozsudku odvolacího soudu se na stranu obrátily asi dvě desítky Altnerových věřitelů.

Altnerův syn Patrik serveru Aktuálně.cz řekl, že soudní jistotu zaplatili včetně soudního poplatku. „Zaplatili jsme to v pondělí v průběhu dne. Určitě se to vysvětlí," citoval server Altnerova syna.

Novotná dopoledne řekla, že soud může nařídit předběžné opatření, kterým zakáže disponovat s majetkem, zejména tehdy, pokud by byl ohrožen výkon soudního rozhodnutí. Podle právníků ČSSD však právě podmínka ohrožení výkonu rozsudku není splněna. Altner poslal soudu žádost v pátek večer. Soud měl na vyřízení návrhu předběžného opatření sedm dní.

Bývalý advokát Altner vyhrál letitý spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit částku 18,5 milionu korun, která vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě za 5734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku. ČSSD vypršela třídenní lhůta k zaslání peněz ve čtvrtek o půlnoci. Strana ale uvedla, že Altnerovi peníze zatím nepošle a bude uspokojovat jeho věřitele, kteří se jí přihlásili a požadují kolem 20 milionů korun. Zároveň se dovolala k Nejvyššímu soudu a požádala o odklad vykonatelnosti rozsudku. Sociální demokraté se prý obávají toho, že když peníze pošlou na Altnerovo švýcarské konto, definitivně o ně přijdou, i když jim dá Nejvyšší soud alespoň částečně za pravdu.