Okresní soud pro Prahu - západ mu v květnu uložil šestiměsíční podmíněný trest s dvouletou zkušební dobou. Stwora je stíhán kvůli tomu, že na svůj web umístil český překlad článku zpochybňujícího holokaust. Muž trvá na tom, že je nevinný. Zveřejněním článku prý chtěl vyvolat diskusi.

V případu jde o český překlad článku pod názvem "Holokaust a jeho čtyřmilionová varianta", u něhož byl jako autor uveden D. Cassidy. Stwora text podle spisu umístil na své internetové stránky www.zvedavec.org v červenci 2007. Článek podle obžaloby zpochybňuje nacistickou genocidu Židů za druhé světové války z hlediska počtu obětí i v otázce existence táborů smrti a plynových komor.

Z textu článku státní zástupce upozornil mimo jiné na tvrzení: "Ve skutečnosti neexistuje žádný důkaz, že byl v jakémkoliv táboře smrti používán jedovatý plyn, plynové komory nebo plynové pece". Stwora podle obžaloby text publikoval v úmyslu polemizovat o "podstatě a rozsahu nacistického genocidia proti Židům za druhé světové války".

Prvoinstanční soud Stworu před odsuzujícím rozsudkem dvakrát osvobodil s tím, že jeho jednání nebylo trestné. Neprokázalo se podle něj, že by muž text publikoval s úmyslem popírat nebo zpochybňovat holokaust. Středočeský krajský soud však vždy verdikt zrušil a případ vrátil k novému projednání.