Předseda senátu oznámil, že na příští týden předvolá znalce z oboru soudního lékařství. Ten by se měl vyjádřit k aktuálnímu zdravotnímu stavu dívky, která při napadení utrpěla závažné popáleniny. Soudce také sdělil, že teprve příští týden sdělí své rozhodnutí o opětovném předvolání důležitého svědka – dobrovolného hasiče z Otic na Opavsku, který přispěl k objasnění případu.

Hasič již dříve před soudem odmítl vypovídat s tím, že má strach. Zároveň odkázal na svou dřívější detailní policejní výpověď. S tím ale nesouhlasili obhájci obžalovaných, kteří trvají na opětovném předvolání hasiče a jeho osobní účasti. Zda jim soud vyhoví, bude jasné až příští úterý, do kterého bylo jednání přerušeno.

Ke žhářskému činu došlo v dubnu loňského roku. Údajní pravicoví radikálové vhodili do domu romské rodiny tři zápalné lahve. Při následném požáru byli zraněni tři lidé. Nejhůře dopadla tehdy dvouletá Natálka, která měla popáleniny na osmdesáti procentech těla. Z pokusu o několikanásobnou rasově motivovanou vraždu jsou obžalováni David Vaculík, Jaromír Lukeš, Ivo Műller a Václav Cojocaru. V případě uznání viny jim hrozí až patnáct let vězení nebo i výjimečný až pětadvacetiletý trest.