Žalobci požadovali u soudu zrušení vyvlastnění zhruba 3500 metrů čtverečních nedaleko Praskačky, se státem chtěli jednat o prodeji parcel za vyšší cenu. Bažant novinářům řekl, že se proti verdiktu odvolá.

„Jak je vidět se soudcovskou mafií laik nepořídí, čili si na případ najímám právníka a určitě se proti verdiktu odvoláme," řekl Bažant, který připustil, že zamítnutí žaloby očekával. „Ten proces se táhne mnoho let, tři roky trvalo jenom to, než si paní předsedkyně senátu ujasnila, zda je to příslušné Hradci nebo Praze, snaží se to protahovat. Vůbec nevím proč," řekl novinářům. Soudkyně Věra Adámková dnes při vynášení verdiktu uvedla, že celá žaloba byla nesprávně formulovaná.

Nepřijal cenovou nabídku, následovalo vyvlastnění

Stát Bažantovi nabídl odkup pozemků za 63 korun za metr čtvereční, on však chtěl jednat o vyšší ceně. „Jsme motoristé, také chceme po dálnici jezdit, ale tu nabídnutou cenu jsem nechtěl respektovat. Poté následovalo vyvlastnění," řekl Bažant. Rozhodnutí o vyvlastnění vydala radnice v Lázních Bohdaneč, v roce 2005 rozhodnutí nabylo právní moci poté, co Krajský úřad Pardubického kraje zamítl Bažantovu stížnost.

Bažant také kritizuje, že stát vyvlastnil pouze pozemky pod sjezdem z dálnice a jemu zbyly dvě malé parcely v těsném sousedství autostrády, které není podle něj možné využívat. Právní zástupce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Mareček před několika lety při zahájení hlavního líčení u soudu řekl, že ŘSD nemohlo uzavřít dohodu za cenu vyšší, než jaká byla v dané době stanovená, a postupovalo podle zákona.

Dálnice D11 z Prahy na Hradec Králové zatím kvůli dlouholetým sporům o pozemky s Ludmilou Havránkovou končí několik kilometrů před Hradcem. Chybějící úsek dálnice by se měl začít stavět v březnu 2013 a dokončen by měl být do října 2014. Podle odhadů by dokončení stavby mělo stát zhruba 1,5 miliardy korun.