Tehdejší předseda sociální demokracie a nynější prezident Miloš Zeman podepsal smlouvu o zastupování ve sporu s právníkem Zdeňkem Altnerem, který na ČSSD nedávno za zastupování v kauze Lidového domu vysoudil 338 milionů korun. Halbich ovšem tvrdí, že ke kontraktu později přistoupil a že za práci nedostal zaplaceno. Žalobu směřuje jak vůči ČSSD, tak vůči firmě Alba, které Altner před 16 lety postoupil svou pohledávku vůči straně.

Jednání dnes mělo skončit. Halbich však v pondělí předložil soudu nové listinné důkazy a návrh na výslech další svědkyně. Jde o sekretářku z advokátní kanceláře Zdeňka Hájka, který se rovněž v boji o Lidový dům angažoval. Halbich novinářům řekl, že svědkyně by měla zlepšit jeho pozici ve sporu. "Na těch věcech pracoval Hájek. Jeho sekretářka to jistě dosvědčí. Altner vzal jenom tužtičku a podepsal, nešáhl na to prstem," řekl dnes Halbich.

Soudkyně jeho návrhu vyhověla, protože bez důkazu nelze spor ukončit. Zároveň poskytla právníkům čas na to, aby se seznámili s listinnými důkazy, které Halbich soudu dodal před čtyřmi dny. "Je to moje chyba, že to přišlo takhle pozdě. Za to se omlouvám," řekl Halbich.

Justice projednává Halbichovu žalobu od roku 2003. Původně ji zamítla, muže se však zastal Ústavní soud. Altner v případu vystupuje jako svědek a Halbichovy zásluhy popírá. Notář podle něj poskytoval jen dílčí konzultace. Prezident Zeman před soudem tvrdil, že pro něj byl jediným partnerem Altner. O dohodě o spolupráci s notářem Halbichem prý nevěděl.