Protože drobně mží, a protože neobědval, Petr navrhuje, aby si zašli na jídlo do blízké restaurace, a tam vše potřebné v klidu projednali. Rostislav odmítá, protože už je po obědě, a tak ho Petr Gabriel zve alespoň na kávu. Rostislav však znovu odmítá, před dvěma měsíci ji totiž přestal pít. Po několika minutách, kdy na ulici dohodnou vše potřebné, se rozcházejí.

Zatímco však Petr Gabriel míří poobědvat do restaurace Družba, kde jako zázrakem unikne smrti z ruky šíleného střelce Zdeňka Kováře, Rostislav nasedá do auta opodál, vyzvedává dítě, které trénuje a pokračují do tenisové haly v Drslavicích.

„O tři hodiny později nám v rodinném kruhu společně docházejí souvislosti. Syn vůbec netušil, že dotyčná restaurace se jmenuje Družba," popisuje šťastnou souhru okolností Rostislavův tatínek a starosta Drslavic Rostislav Mihel starší.

„Děkuji Pánu Bohu a vyslovuji hlubokou soustrast pozůstalým. Jsem v modlitbách s panem starostou Uherského Brodu a všemi obyvateli královského města," poznamenává Rostislav Mihel starší závěrem a odchází si dát druhého panáka slivovice.

(Tento zážitek umístil Rostislav Mihel starší na svém blogu)