Podle mluvčího úřadu Radka Ležatky se sociální sítě osvědčily především u zvířat, která rychle našla nové majitele. „Úřadu v letošním roce připadlo orientačně několik desítek psů, želva, sklípkan, hroznýš královský, dva koně a deset poníků," řekl Ležatka.

Čtěte také: Počet státních institucí zastupovaných majetkovým úřadem roste

Nabídky na profilu třídí úřad do různých kategorií. Veršem „Pivní lahve s basou, třesou státní kasou!" uvádí například informaci z kategorie kuriozity. „Na kradenou kreditní kartu si zakoupil zločinec ze středních Čech osmnáct piv v pivní přepravce, zubní kartáček, pastu a cigarety. Byl však dopaden a věci pořízené za ukradený obnos propadly státu zastoupenému naším úřadem," stojí ve statusu. Úřad dále oznamuje, že předměty zaměstnanci zlikvidovali. „Pivo putovalo do kanalizace. Ale nebojte, velká škoda to nebyla – bylo už prošlé. Basa s prázdnými láhvemi skončila ve výkupu a utržených 154 korun obohatilo státní rozpočet," píše úřad.

Prostřednictvím Facebooku byl prodán i vůz Pontiac Firebird, což je model, který si v 90. letech zahrál mluvící automobil Kitt v seriálu Knightrider. Velký zájem byl o mimořádně zachovalý vůz Škoda 100, který úřad nabízel za 26 000 korun. Pracovníci úřadu na základě předchozích zkušeností očekávali, že přijde maximálně deset nabídek. Inzerát se ale dostal mimo jiné na inzertní web pro veterány, takže o automobil mělo zájem 58 lidí. „Nejvyšší nabídka na vůz činila sedmdesát tisíc korun. Z toho je vidět, že i tato naše aktivita zvyšuje příjmy státního rozpočtu," doplnil mluvčí.

Nejdražší položkou, kterou ÚZSVM letos ve výběrovém řízení nabízel, byl areál pražské Invalidovny. Minimální kupní cena za budovu s pozemky byla téměř 638 milionů korun. Do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil a o barokní objekt nakonec projevil zájem Národní památkový ústav.

Aktuálně úřad prodává minimálně za cenu 299 milionů korun komerční komplex v pražské ulici U Půjčovny.

Čtěte také: Praha se státem smění budovy a objekty za 120 milionů korun

Vybrané verše nabízející majetek spravovaný ÚZSVM:

Verš  Nabízený majetek
Hraním golfu v tričku, zlepši si kondičku sada golfových holí
Tip pro naše maminky: Tátovi kupte hodinky  luxusní hodinky značky Breitling za minimální cenu 193.500 korun
Pokud nejsi zpustlý, kupuj naše lustry!  lustr ve stylu art deco
Máš-li obří příbytek, pořiď velký nábytek  piano
Má už všeho hafo? Kup mu naše trafo!  bývalá trafostanice na Kolínsku

Pramen: facebookový profil ÚZSVM.