Oba pacienti jsou na traumatologickém centru. Úřednice, která exekutora doprovázela jako nezúčastněná osoba a utrpěla méně závažná poranění, leží na standardním oddělení. Lékaři zatím neočekávají, že by ji propustili do domácího léčení. Muž, který byl po střelbě zraněn vážněji, nadále zůstává na jednotce intenzivní péče.

Policisty na místo přivolal exekutor, který si nebyl jistý svou bezpečností. Když na místo dorazili, chtěl zahájit exekuci. Policisté šli k domu první, civilisté za nimi. K domu už ale nedošli, muž vyšel ze dveří a začal střílet. Policisté palbu opětovali a muže zastřelili. Kromě exekutora a úřednice dlužník lehce zranil také zasahujícího policistu.

Podle kriminalistů mohl být útok předem připravený a promyšlený. Střelec měl v dosahu další tři zásobníky s 90 náboji. Na místě byli i další lidé - zaměstnanci stěhovací služby či zástupce majitele budovy. Podle exekutorské komory byl dlužník o postupu informován a několik týdnů měl možnost se z bytu vystěhovat, což neučinil. Případ kriminalisté kvalifikovali jako pokus o vraždu.