Podle Peake se strana nezúčastní podzimních voleb do Senátu ani krajských zastupitelstev. Místo toho se chce soustředit na „rozvážné, ale cílevědomé budování strany." Za tímto účelem bude mít LIDEM v listopadu ustavující sněm, na kterém členové zvolí stranické orgány.

Strana v pátek také podala oficiální přihlášku do Evropské federace liberálních, demokratických a reformních stran (ELDR). Na začátku listopadu se zástupci LIDEM zúčastní sněmu ELDR v irském Dublinu, uvedla Peake.

Finanční podpora

Nová internetová stránky nemá návštěvníky zahltit množstvím informací, uvedl poslanec Viktor Paggio. Web obsahuje programové priority strany, odkazy na účet a možnost darovat LIDEM finanční podporu. „Nadále respektujeme programové principy, na jejichž základě jsme byli zvoleni," řekl k prioritám strany Paggio. Členové LIDEM ale podle něj některá východiska svého programu aktualizovali na základě zkušeností s reálnou politikou.

Mezi sponzory uvedenými v účetnictví zveřejněném na webu strany figuruje ministr pro místní rozvoj a člen LIDEM Kamil Jankovský. Straně minulý týden daroval 150.000 korun. Dvakrát 50.000 korun věnovala na účet vicepremiérka Peake. Významným sponzorem LIDEM je firma Cresco & Finance a.s., která podle transparentního konta darovala na chod strany 250.000 korun. Rovných 100.000 korun LIDEM daroval Kamil Viertigroch. Strana celkem od sponzorů obdržela 847.000 korun.

Korupce a přeběhlíci

Členové LIDEM byli do Poslanecké sněmovny zvoleni za dříve vládní stranu Věci veřejné. Později ale po vnitřních neshodách VV opustili a založili novou stranu. Peake je vicepremiérkou pro boj s korupcí, ve straně jsou s ní ministři dopravy Pavel Dobeš a místního rozvoje Kamil Jankovský i část poslanců, kteří byli zvoleni v barvách VV.