V Jizerských horách a Krkonoších jsou podmínky stále velmi dobré, což se o víkendu projevilo v návštěvnosti. Spokojeni byli například v Harrachově, kde se po více než týdenní odstávce podařilo rozjet sedačkovou lanovku na Čertovu horu. Porucha značně zkomplikovala prázdninový provoz ve středisku, které patří k nejnavštěvo­vanějším v Libereckém kraji.

Slušnou návštěvnost zaznamenali i provozovatelé areálů v Orlických horách. „Pomohlo chumelení ze čtvrtka na pátek, kdy napadlo 15 centimetrů sněhu," uvedl Petr Kánský ze Skicentra Říčky. Na sjezdovkách leží až 90 centimetrů, hodně lyžařů přijelo hlavně v sobotu, kdy se u vleků vytvořily až desetiminutové fronty.

Lyžování v Beskydech

Bez omezení se jezdí také v Beskydech. Zřejmě kvůli silnému větru ale do hor zamířilo méně pěších turistů. „Víkend byl dobrý, i když na to, že je 7. února, což má být vlastně plná sezona, tak by měl být o polovinu lepší," řekl vedoucí areálu Ski Bílá na Frýdecko-Místecku Jaroslav Vrzgula. Slušná návštěvnost byla o víkendu i v Jeseníkách. „V sobotu jsme měli 1000 lidí a dnes 700. Trochu nás zlobil vítr, chvilku nejela část lanové dráhy. Přesto jsme s víkendem spokojeni," řekla Karla Kubíčková z areálu v Ramzové.

Teplejší počasí zatím neomezilo provoz hlavních lyžařských středisek na Šumavě. V největším areálu Ski&Bike Špičák leží 20 až 50 centimetrů sněhu. V oblasti bylo tento týden dost turistů na jarních prázdninách, které měly děti z Plzeňska. Příští týden mají volno děti ze vzdálenějších okresů ČR, takže na Šumavě bude lidí méně, hlavně na kratší pobyty.

Hodně lyžařů zamířilo do jihočeských areálů na Lipno či na zadovskou Kobylu. Stále dobré podmínky nabízejí Krušné hory. V provozu jsou tam mimo jiné areály v Klínech, Telnici či božídarský areál Novako, v sobotu se rozjely i vleky ve Sport Centru Bouřňák na Teplicku.

Některá střediska na Vysočině, jež přerušila provoz zkraje týdne kvůli dešti a nízkému zájmu lyžařů, před víkendem znovu otevřela. Nejlepší podmínky jsou díky metrové sněhové pokrývce v Šacberku u Jihlavy.

Zimní areály ve Zlínském kraji mají za sebou většinou průměrný víkend. Sjezdovky zejména v horských oblastech jsou stále v dobrém stavu, technického sněhu je dost. Více lyžařů přijelo v sobotu, dnešní návštěvnost byla slabší. Lidi kromě jarního počasí od cesty na hory odradily sobotní oslavy masopustu či dnešní vítr. Lehce podprůměrnou návštěvnost měla o víkendu také střediska Monínec a Chotouň ve středních Čechách.