Na výpovědi ženy, která dělala konkurzní správkyni brněnské Zbrojovky a kvůli machinacím v této pozici byla odsouzena k podmíněnému vězení, původně stála první obvinění v kauze gangu. Třináct jeho údajných členů je obžalovaných například z vydírání.

Strmisková mluvila hlavně o Michalu Toflovi, kterého vinila ze svého konce ve Zbrojovce. „Dělal mi tam asistenta. Ještě s dalším asistentem mi nabídl třímilionový úplatek za to, že z konkurzní podstaty vyjmu budovy za osmdesát milionů. Odmítla jsem a dala si schůzku se státním zástupcem. K mému překvapení na ní byli i Petr Křipský a Miloš Almásy. Toflovi pak o všem řekli," přečetl výpověď předseda senátu Miloš Žďárský.

ONLINE PŘÍMO ZE SOUDNÍ SÍNĚ ZDE

Její tvrzení se ale neprokázala a nejsou ani součástí obžaloby. Žena přitom byla už dřív odsouzená za křivé obvinění Tofla. Její výpověď zpochybnil také Křipský. „Plete si lidi. Na schůzce u státního zástupce jsem byl s kolegou Janem Stáhalou a ne s Almásym. Navíc jsme tam byli proto, že nás pozval státní zástupce. Chtěl, abychom případ prošetřili," upozornil Křipský.

Dodal, že podle něho je Strmisková nevěrohodná. „Říkám jí lžidoktorka. Je to úžasná podvodnice a herečka. Pokud vím, tak u ní lékaři dokonce diagnostikovali bájnou lhavost," upozornil Křipský.