Podle verdiktu soudu pětadvacetiletý Pavel Feierfeil, o rok mladší Jiří Salavec a sedmadvacetiletý Tibor Zeman 13. června loňského roku vylákali šestadvacetiletého podnikatele Jiřího Munzara ze Dvora Králové nad Labem na zemědělskou spojovací cestu mezi obcemi Litič a Hřibojedy na Trutnovsku. Zde ho Feierfeil střelil do hrudníku.

Mrtvé tělo pachatelé naložili do osobního automobilu, kde seděla Munzarova spolujezdkyně Ivana Dvořáková. S vozem Feierfeil a Zeman odjeli k Vamberku, kde nepohodlnou svědkyni Dvořákovou zastřelil Zeman třemi ranami z pistole. Obě oběti potom zahrabali v lese u Sobotína na Šumpersku, když Munzarovi navíc odcizili zlatý řetízek a hodinky.

Munzara se Salavec a Zeman rozhodli odstranit proto, že mu dlužili větši finanční částku a poškozený ji vymáhal i s rostoucími úroky. K vraždě si najali Feierfeila. „Všechno řídil Zeman. Tibor měl v autě připravený rýč a igelit,“ tvrdil v hlavním líčení Feierfeil, který za tuto nájemní vraždu dostal 52 tisíc korun. Právě jemu soud udělil souhrnný trest vězení na dobu 23 let.

Výjimečné tresty udělil soud i oběma spoluobžalovaným. Tibora Zemana poslal do vězení na dvacet let a Jiřího Salavce na 19 let. Soud také přiznal rodičům obětí jednorázové odškodné. Rozsudek není pravomocný, Salavec a Zeman se na místě odvolali, Feierfeil a státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.

Obžalovaní ze dvojnásobné vraždy. Zleva Tibor Zemam, Pavel Feierfeil, Jiří Salava