„Tuhne mi z toho krev v žilách. Řešením je rezignace prezidenta. Prostředky, které proti demonstrantům použil, jsou naprosto nepřijatelné. Myslím, že mediální experti mají pravdu, když tvrdí, že hraje o čas. Zpočátku asi doufal, že demonstranty vyžene z náměstí zima, teď patrně spoléhal na to, že do nich několikrát vystřelí a oni se rozprchnou. Přepočítal se," myslí si Vyškovan.

Situaci bedlivě sleduje také kvůli manželce. Pochází totiž z volyňské oblasti severně od Lvova, jehož starosta se přidal na stranu demonstrantů. „Máme tam rodinu a známé, takže hltáme každou informaci. O příbuzné máme pochopitelně obavy," naznačil.

Nesprávné je podle něj i ztotožňování demonstrantů s pravicovými radikály. „Je tam spousta lidí právě ze západní Ukrajiny, kteří odjakživa tíhli spíš k západu. Což ostatně vyjadřuje třeba i lvovská architektura. Rozhodně proto situace není taková, že by na barikádách byli samí nacionalisté. Situace je vyhrocená, ale nemyslím si, že vypukne občanská válka. Nevěřím tomu, že by vojáci šli střílet do vlastních lidí," doufá Michalík.