V ústavní stížnosti muž poukazoval na údajné porušení práva na spravedlivý proces a osobní svobodu. Nesouhlasil s tím, že justice označila čin za surově a trýznivě provedený, ani s tím, že znalci jeho nápravu označili za nepravděpodobnou. Nebyla prý splněna ani jedna z podmínek pro uložení výjimečného trestu.

Podle ústavních soudců ale muž pouze opakoval námitky, s nimiž se již postupně vypořádaly soudy všech stupňů - včetně Nejvyššího, který jeho dovolání taktéž odmítl. Verdikty jsou prý řádně odůvodněné a v kauze nelze spatřovat žádný omyl či exces.

Nedala souhlas se stíháním

Třiatřicetiletou ženu její manžel dlouhodobě týral od roku 2009. Musela často vyhledávat lékařské ošetření, nedala však souhlas s trestním stíháním. Násilí kulminovalo předloni v červenci. Muž partnerku bil a kopal do hlavy a trupu a našlapoval na ni. Způsobil jí tržné a řezné rány, zlomeniny s masivním krvácením a rozsáhlé roztržení jater.

Muž tvrdil, že jeho manželka často pila a hádky sama vyvolávala. V osudný den se prý vrátila domů opilá a on zjistil, že utratila poslední peníze. Po vraždě zastlal ženino tělo do postele a v domě ještě několik dní žil se čtyřmi dětmi. Teprve pak mrtvolu odnesl z ložnice do kotelny a uprchl.