Potvrdil to náměstek primátorky Jan Řehák. „Přes ta opatření na místě zůstává tak čtyři pět žen,“ říká. Podle něho nepomáhá ani to, že jsou kurtizány policií odváženy několikrát denně k vysvětlení přestupku. Umějí se vyhnout i kamerám, například stojí ve vchodech barů , nebo na své zákazníky čekají v místech, kam kamera nevidí. Ti se pak vyhnou nepříjemnému dopisu domů.

Radnice tak připravila další opatření, kterým chce lehkým ženám znepříjemnit živnost. Ulici budou kontrolovat dva strážníci, kteří budou procházet i nejrůznější zákoutí, kam se prostitutky uchylují. Mají jim znepříjemnit život a také odradit zákazníky. Zároveň budou ve spojení se svými kolegy. Dva „hlídači“ nebudou dělat jinou práci, ale městská policie jejich úbytek nepocítí. Město je najme zvlášť a ve spolupráci s úřadem práce, čímž sníží náklady.

Bilboardy

Kromě těchto dohližitelů je připravena i nová „výzdoba“ Lipské ulice. Na lampách budou viset cedule, které budou varovat a upozorňovat přijíždějící před nebezpečím spojeným s pouliční prostitucí, například na možnou nákazu pohlavními nemocemi, nebo na propojení prodejného sexu s kriminalitou. Autorkou návrhů cedulí je Chomutovanka, která se nechce smířit s pouliční prostitucí ve městě.

Město vyšlo jejímu návrhu vstříc a podpořilo výrobu plakátů. V Lipské by měly viset už tento měsíc. „Jejich výroba a instalace vyšla asi na čtyři sta tisíc korun. Přispělo ministerstvo vnitra, Severočeské doly, zbytek jsme dali my. Nyní čekáme na oficiální vyjádření z ministerstva, nejspíše v květnu akci rozjedeme,“ uvedl chomutovský náměstek Řehák. Cedulí na sloupech osvětlení by mělo být kolem čtyřiceti.