Nehoda se stala kolem patnácté hodiny na přejezdu u cementáren. Řidič podle Uriánkové najel na koleje, kde ale zřejmě kvůli navátému sněhu uvízl. V okamžiku, kdy se blížil vlak, z auta vyskočil. Souprava poté narazila do vozidla. Řidič i strojvedoucí se podrobili zkoušce na alkohol – byla negativní.

Podle Drápala se střetl kamion s rychlíkem jedoucím z Prahy do Chebu. Přejezd byl zabezpečen světelnou výstražnou signalizací se závorami, která byla podle mluvčího v době nehody v činnosti.

„Strojvedoucí rychlíku po spatření překážky na železničním přejezdu použil rychlobrzdu, ale střetnutí se již nedalo zabránit," uvedl Drápal. Na kamionu vznikla škoda milion, na vlaku půl milionu a na trati 400.000 korun.

U Klatov se střetl vlak s autem, jedna žena nepřežila

U Klatov se dnes dopoledne střetlo na železničním přejezdu auto s osobním vlakem. Jedna osoba při nehodě zemřela, další člověk je zraněný, řekl řídící důstojník krajských hasičů. Jde o nejtragičtější ze čtyř dnešních nehod, které se staly na přejezdech. Smrtelná nehoda se stala u zastávky Luby. „Šlo o místní lokálku. Ve vlaku se nikomu nic nestalo," upřesnil řídící důstojník hasičů.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala při nehodě zemřela spolujezdkyně z osobního automobilu. Celková škoda na voze, vlaku i trati byla odhadnuta na 220.000 Kč.

Hned ráno kolem tři čtvrtě na devět se na železničním přejezdu v Olomouci střetl osobní vlak s osobním automobilem. Tato nehoda se obešla bez zranění, vznikla při ní škoda 160.000 Kč. Provoz na trati byl obnoven po desáté hodině dopoledne.

Třetí dnešní střetnutí na železničním přejezdu eviduje Drážní inspekce mez Černěticemi a Níšovicemi na Strakonicku. Tato nehoda se stala před půl jednou. Osobní vlak, který jel z Volar do Strakonic, se tam srazil s osobním automobilem. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Provoz na trati byl obnoven pět minut před 15. hodinou.

Letos se už na železničních přejezdech střetl vlak s vozem 34krát, což je jen mírně nižší počet než vloni, kdy se stalo 37 nehod. Stejný je počet obětí, loni i letos za stejnou dobu zemřelo šest lidí.