Ani ne dvacetiletá dvojice byla nalezena mrtvá v bytě v 10. patře paneláku v Murgašově ulici na krčském sídlišti. Druhým zemřelým je obyvatel bytu. Mladík, v jehož společnosti se pohřešovaná slečna měla nacházet. Ten podle Jany Rösslerové z tiskového odboru pražské policie v pátrací databázi nefiguroval.

Prvotní ohledání těl i místa nálezu naznačilo, že dvojnásobné úmrtí by mohlo být důsledkem násilného trestného činu, na kterém se zřejmě podílela další osoba. Policisté tedy případ vyšetřují jako vraždu. Takový přístup je v podobných případech standardní – podle ohledání lékařem ale nelze vyloučit, že se v poklidné sídlištní lokalitě odehrál dvojnásobný mord. Předběžný závěr ze sobotního odpoledne alespoň zní děsivě: Na smrti mladé dvojice má s největší pravděpodobností podíl cizí osoba! Podle dostupných informací měly být obě oběti ubodány – a právě charakter jejich zranění napovídá, že šlo o násilný útok vraha. Další varianty, které by mohly přicházet v úvahu – například možnost společné sebevraždy – lze prakticky vyloučit. A ke krvavému činu došlo patrně již v pátek, možná i ve čtvrtek. Podle odhadu soudního lékaře totiž těla ležela na místě asi jeden až dva dny.

Tragická událost, která přinesla smutek dvěma rodinám, by ale mohla mít i jiné souvislosti; vše by mělo ukázat další vyšetřování. Více k okolnostem úmrtí (včetně přesné příčiny smrti) prozradí vyšetřovatelům výsledky pitvy. „Ta by se měla uskutečnit během neděle," sdělila Rösslerová. Ve hře jsou rovněž další odborné expertizy, například zkoumání bundy nalezené v nedalekém křoví. Desítky policistů totiž v sobotu odpoledne velmi detailně propátrávaly okolí domu. Policejní detektivové také v rámci vyšetřování zkoumají okruh kontaktů zesnulých.

K tragickému případu se podle Rösslerové policie zatím nebude podrobněji vyjadřovat. S ohledem na rodinu a čerstvost případu prozatím nebudeme poskytovat více informací," sdělila mluvčí. „Samozřejmě kriminalisté nyní usilovně pátrají po tom, kdo smrtelná zranění dvojici způsobil, a zjišťují jakékoliv informace, které by pomohly celý případ co nejrychleji objasnit," ujistila Rösslerová v sobotu večer.

(zw)