Podle informací zveřejněných na webu zelených se druhým místopředsedou strany stal Martin Bursík, který v sobotu neúspěšně kandidoval na předsedu proti Liškovi. Liška po svém znovuzvolení řekl, že by chtěl, aby byl Bursík ve vedení strany a ten se rozhodl kandidovat. Třetím místopředsedou zelených delegáti zvolili Stropnického. Do předsednictva byli zvoleni Dana Kuchtová, Tomáš Průša a Eva Tylová.

Hlasování o postech ve vedení strany se oproti původním plánům v sobotu zpozdilo, po půlnoci bylo jednání sjezdu ukončeno s tím, že výsledky budou oznámené dnes v 09:00 hodin. Sjezd zelených, který začal v pátek večer, by měl pokračovat do dnešního poledne, na dnešním programu je především volba stranického ombudsmana.

Zelení vypadli z nejvyšší politiky po sněmovních volbách v roce 2010, kdy nepřekročili pětiprocentní hranici, a nedostali se tak do Sněmovny. V letošních podzimních senátních volbách uspěla v Brně bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová, která kandidovala za SZ. Zelení společně s KDU-ČSL a Pirátskou stranou podporovali také úspěšnou kandidaturu Libora Michálka v Praze 2.