HN dnes uvedly, že Šlachta prý pochopil, že vedení policie jde na ruku politikům. "Vedlo to k tomu, že jsem byl pořád znervózňovaný, tak abych vůbec neměl klid. Všechno probíhalo v náznacích: Dávejte si pozor, ať nemáte problém. Pořád nás udržovali v napětí," citoval deník Šlachtu. Bývalý šéf ÚOOZ také prohlásil, že bojoval nejen proti zločincům, ale i s nadřízenými.

Policejní prezidium se proti Šlachtovým výroků ostře ohradilo. "Jakýkoliv nátlak na vedení tohoto útvaru ze strany vrcholných představitelů policie, stejně tak jako snahu o neoprávněné získání informací z trestních spisů, kategoricky vylučujeme," reagoval v tiskové zprávě mluvčí Jozef Bocán.

Podle vedení policie je zarážející, že Šlachta nic neudělal v době, kdy na něj údajně byl nátlak činěn a nenahlásil to Generální inspekci bezpečnostních sborů. "Nabízí se tedy otázka, proč údajné nezákonnosti policejního vedení vyplouvají napovrch až teď a ke všemu opět cestou médií a nikoliv oficiálním postupem," dodal Bocán. Vedení policie nevylučuje, že podnikne další právní kroky, které by se týkaly nařčení.

Šlachta odešel do civilu ke konci června, protože nesouhlasil s chystanou reorganizací policejního sboru, při níž se protimafiánský útvar sloučí s protikorupční policii. Z obou útvarů od 1. srpna vznikne Národní centrála proti organizovanému zločinu.