V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn o prodlouženém víkendu denně lyžovalo kolem 6000 lidí. „Počasí bylo fantastické, v sobotu a v neděli s modrou oblohou," řekl obchodní a marketingový ředitel špindlerovského Skiareálu René Hroneš. Nejlepší lyžování bylo podle něj zejména dopoledne, kdy byl sníh po noci přimrzlý.

Podobná situace panovala i v nedalekém SkiResortu Černá hora – Pec, kde bylo od pátku do neděle na sjezdovkách 4000 až 5000 lidí. Na Černé hoře by se mělo lyžovat do 3. dubna, v Peci pod Sněžkou ještě o týden déle.

Orlické hory

Víkendový nápor lyžařů mají za sebou také vlekaři v Orlických horách. Například středisko Buková hora u Červené Vody na Orlickoústecku navštívilo 4000 až 5000 lidí. Od úterý areál přeruší provoz a obnoví ho zase až na víkend. Vleky budou od úterý stát také ve středisku Říčky v Orlických horách. „Pokračovat budeme opět od pátku do neděle za speciální ceny," uvedl ředitel tamějšího Skicentra Jan Duffek.

Naposledy v této sezoně si dnes mohli lidé zalyžovat na svazích libereckého Ještědu. Hezké počasí ale lyžaře paradoxně odradilo. „Lidé zřejmě viděli, že je v nížinách teplo a slunečno a lyžovat už nejeli," řekl Jan Svatoš z Ještědu. Naposledy se dnes lyžovalo také na Tanvaldském Špičáku a Severáku.

V Ústeckém kraji se o víkendu lyžovalo už jen v Zadní Telnici na Ústecku a v Alšovce u Klášterce nad Ohří. Tam bude od úterý svah přístupný veřejnosti na sáňkování. Ostatní střediska ukončila provoz už dříve.

Krušné hory

Úspěšný velikonoční víkend mají za sebou i Krušné hory. V Božím Daru bylo plno, na malý zájem si nestěžuje ani největší areál Klínovec. „Lyžařů přijelo docela dost, ale ne tolik, aby se tvořily fronty, takže ti, co přijeli, byli velice spokojení," řekl mluvčí areálu na Klínovci Adam Svačina. Na sjezdovkách je stále až 70 centimetrů sněhu. V dalších dnech proto bude v provozu lanovka Dámská a CineStar Express.

V Plzeňském kraji bylo v provozu několik skiareálů v Železné Rudě, na Špičáku i v Kašperských Horách. Běžecké stopy se už mnohde neupravují, přesto ještě skalní běžkaři mohli vyjet na hřebeny nebo do okolí Modravy, kde je až půl metru sněhu.

Tisíce lyžařů o velikonočním víkendu zamířily i do Jeseníků. Obrovskému náporu čelila střediska především v neděli, kdy lyžování doprovázelo slunečné počasí. „Přišlo odhadem kolem 5000 lidí z celé Moravy, ale podle značek aut i z Prahy či z východních Čech," řekl zástupce areálu na Červenohorském sedle. Na sjezdovkách podle něj leží 30 až 60 centimetrů sněhu a lyžovat se bude i v dalších dnech. Lyžařská sezona neskončila velikonočními svátky ani na Ovčárně, v omezeném režimu se bude lyžovat také ve Ski Aréně Karlov.