Vitásková napsala, že k pondělí měla na petičních arších k dispozici 64 643 podpisů. „S tímto mandátem bych se zařadila do šedi ostatních kandidátů. Navíc znevýhodněna oproti těm, kteří mají podporu vlády, politických stran, odborů, oligarchických, zájmových a mediálních skupin,“ uvedla.

Ke kandidatuře uchazeči o účast ve volbách potřebují minimálně 50 tisícv ověřených podpisů nebo podporu deseti senátorů či 20 poslanců. Vitásková poznamenala, že získání 100 tisíc podpisů považovala za měřítko úspěšnosti v následujících volbách a bylo také podmínkou sponzorů pro financování její kampaně. Rozhodla se proto, že kandidátní listinu nepodá a petiční archy kvůli riziku zneužití skartuje.

Podnikatel Karel Janeček odevzdal na ministerstvu vnitra v Praze petiční archy a přihlásil se ke kandidatuře na prezidenta, 8. listopadu 2022. Vpravo je jeho manželka Lilia Khousnoutdinova
Janeček se zařadil mezi prezidentské kandidáty. Nasbíral přes 73 tisíc podpisů

Vitáskové se podle údajů na jejím transparentním účtu dosud podařilo na volby vybrat necelých 400 tisíc korun.

Skála dnes uvedl, že laťka 50 tisíc podpisů byla vysoká i pro soupeře, kteří je na rozdíl od něj nesháněli s pomocí dobrovolníků, ale „kupovali přes komerční agentury“. „Až k cíli jsme skutečně nedošli,“ připustil. Ve svém dnešním prohlášení k prezidentské volbě kritizuje vládní strany, které podle něj dusí národní zájmy cenzurou, urážkami a kriminalizací. „Spousta těch, kteří mne přišli podpořit, neskrývala strach, jaký nepamatují. Mnozí se bojí figurovat na petici,“ uvedl. Petiční archy s osobními údaji se proto chystá v nejbližších dnech zničit.