Havířovská vizážistka si titul přivezla z letošního obřího veletrhu péče o tělo Beauty Forum v Mnichově.

„Myslím si, že porotu zaujalo barevné pojetí. Šlo o téma Bohemina Fantasy a reprezentanti ostatních zemí volili spíše zemité tóny, vínové barvy a podobné. My jsme jako jediní vsadili na tyrkysový základ, což podle mě k tématu rovněž patří.

A je pravdou, že jsem měla i výbornou a krásnou modelku, což je u těchto soutěží až osmdesát procent úspěchu,“ říká skromně vizážistka, která se profesi věnuje od roku 2009 a letos v oboru dosáhla absolutního vrcholu, jakého v Evropě lze dosáhnout a plní si tak ty největší profesní sny.

Modelka by podle nepravomocného verdiktu měla za mřížemi strávit pět a půl roku.
Konec modelky: chtěla slávu, skončila ve vězení

Michaela Bernatíková ale zůstává na zemi a zároveň nestojí na místě. Ostatně, není na to čas. Profesionálně líčí pro všemožné příležitosti, poskytuje poradenství, školí budoucí kolegyně, rovněž profesionálně fotí, a aby toho nebylo málo, má i vlastní celorepublikovou soutěž Top Image Look s každoročním finále na veletrhu péče o tělo v Praze.

„Většinou na soutěžích už dopředu známe téma, takže se můžeme inspirovat třeba na internetu a pak si vše natrénovat a připravit. Mě napadlo udělat akční soutěž, která je nejen o zručnosti a dokonalém provedení, ale sází také na okamžitou kreativitu.

Bývalá miss z Náramče Jitka Boho, za svobodna Válková, boduje v populární televizní show Tvoje tvář má známý hlas. První kolo vyhrála, proměnila se do Beyoncé.
Bývalá miss boduje v show Tvoje tvář má známý hlas

Ve finále pracuje s modelkou tým vizážistka, nehtařka, kadeřník, ten se až na místě dozví téma a po patnáctiminutovém brainstormingu se vrhají do práce. Účastníci říkají, že je to vyčerpávající, ale to v dobrém slolva smyslu, a především oceňují adrenalin a napětí,“ vypráví se zápalem pro věc Michaela Bernatíková.

Časy na soutěžích tohoto typu se pohybují od čtyřiceti minut do hodiny. Jde ale o skutečná umělecká a extravagantní díla.

„Doma se zkušená žena za pomoci dnešní kosmetiky a techniky dokáže po ránu upravit už od času okolo pěti minut,“ dodává s úsměvem letošní mistryně Evropy.

Tipy, triky, trendy, malé rady i další povídání s Michaelou Bernatíkovou přineseme také v rozhovoru, který je připraven pro jedno z nejbližších vydání týdeníků Karvinsko a Havířovsko.