Co se týče fiskálního paktu, podle premiéra Bohuslava Sobotky, by se Česko jeho hlavními opatřeními řídilo až poté, co přijme euro. Vláda v únoru debatu přerušila kvůli nejasnostem, jak by měla být smlouva v souladu s ústavou schválena. Sobotka dříve uvedl, že přistoupení k paktu by vláda mohla definitivně přijmout na začátku léta. O návrhu vlády by mezitím měly jednat parlamentní výbory nebo i tripartita.

Ministerstvo dopravy se na dnešním jednání vlády pokusí odvrátit arbitráž s firmou Kapsch. Ta zažalovala Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) o téměř 156 milionů korun kvůli dluhům za provoz části palubních jednotek používaných v elektronickém mýtném systému. Vláda se dnes bude zabývat dohodou o narovnání a uznání dluhu.

Pravděpodobně se záporným stanoviskem vlády skončí návrh Úsvitu o zavedení územní příslušnosti exekutorů podle krajů. Podle hnutí by předloha snížila náklady exekucí. Předběžné stanovisko kabinetu ale tvrdí, že norma vykazuje nedostatky, které by mohly exekuční řízení ztížit a zhoršit postavení věřitelů i dlužníků.