Zkrácené přípravné řízení podle trestního řádu znamená, že žena nebyla obviněna. Bylo jí však sděleno podezření z výtržnictví a policie očekává, že bude moct brzy stanout před soudem. S ženou do té doby může být sjednána dohoda o vině a trestu, může se také soudu navrhnout její potrestání, nebo případ odložit. Případem se podle Hulana bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 5. Na rychlém postupu v případu se policisté podle mluvčího dohodli se státním zastupitelstvím. Za výtržnictví mohou podle trestního zákoníku v nejpřísnějším případě hrozit až tři roky vězení.

Zeman nakonec odvolil:

Polonahá žena dokázala před zákrokem přiběhnout s rukama nad hlavou až před Zemana, než ji srazil k zemi jeden z členů ochranky. Další policista ve stejné chvíli přiskočil k prezidentovi a strhl ho směrem ke stolu, za kterým seděli členové volební komise.

Ve volební místnosti v Praze, kde plánoval prezident Miloš Zeman volit zasahovala jeho ochranka kvůli jeho napadení aktivistkou z hnutí Femen.
Zemana při volbách napadla aktivistka. Politici útok odsoudili

Zemana při odchodu z volební místnosti podpírala dvojice ochránců, další vedl jeho manželku Ivanu Zemanovou. Křičící aktivistku nejprve osobní strážci strhli na zem a zkroutili jí ruce za zády, trojice mužů ji z místnosti vyvedla krátce za prezidentem. Odborníci zákrok ochranky prezidenta chválí.

Podle ruských a ukrajinských médií se na Zemana pokusila zaútočit šestadvacetiletá Ukrajinka Anželina Diašová, která se mimo jiné údajně živí jako modelka. K hnutí Femen se připojila v roce 2009.

Diašová má za sebou už několik hojně medializovaných dramatických akcí, mimo jiné loňský vulgární útok na běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka a jeho ukrajinského kolegu Petra Porošenka na jejich společné tiskové konferenci. Pokusem o rozbití fragmentu Berlínské zdi vystaveného v Kyjevě chtěla protestovat proti neochotě západních států poskytnout Ukrajincům bezvízový styk s Evropou.

Václav Klaus se ženou Livií
Koho volil Václav Klaus? Hlas dal Topolánkovi, nebo Zemanovi