„Muž se k vraždě přítelkyně doznal. Proto jsme mu sdělili obvinění z vraždy a soud bude rozhodovat o vzetí do vazby. Ověřujeme jeho výpověď. Především se budeme snažit najít tělo zavražděné ženy,“ uvedla pro Deník kriminalistka Helena Pšeničková.

Krvavé tušení

Již v polovině března Jiří Krupička, vedoucí krajského odboru služby kriminální policie a vyšetřování, uvedl, že vyšetřovatelé prověřují všechny možné motivy zmizení ženy, protože v bytě provedli kriminalisté pečlivé ohledání místa posledního pobytu ženy, včetně nalezených krevních stop.

Kriminalisté zjistili, že se v bytě nachází stopy po větším množství krve. Pravděpodobnost, že v bytě došlo ke krvavé tragédii se začala hrozivě rýsovat jako hlavní vyšetřovací verze. Úterní přiznání devětadvacetiletého muže s trvalým bydlištěm ve Velkém Březně, směr, kterým se vydalo vyšetřování, potvrdilo.

Osudné ráno

Žena byla viděna živá ještě v sobotu ráno 23. února. Když policisté prováděli rekonstrukci posledních hodin, kdy byla viděna mezi lidmi, zjistili, že po páteční odpolední směně šla zdravotní sestra Führichová se svým přítelem do ústeckého M – klubu. Ráno společně byli viděni oba po osmé hodině ve středu města a potom se měli vracet autobusem k ženě domů do Vaňova.

Dnes již je jisté, že v bytě ráno mezi ženou a jejím mladším přítelem došlo k hádce. Potom mělo dojít k tragédii. Během dne devětadvacetiletý vrah se postaral o zmizení těla zavražděné přítelkyně a pečlivě uklidil v bytě, aby zmizely krvavé stopy.

Bratr zavražděné Miloslav Němec uvedl, že v osudný den byl viděn jenom její přítel, který z bydliště jeho sestry odcházel v sobotu večer kolem 22.10 hodin. V neděli měla jít jeho sestra do práce, ale nepřišla tam. Bylo to znepokojivé, protože do práce chodila bez problémů. „Je na ní spolehnutí a najednou do práce nepřišla,“ uvedl v polovině března s obavou v hlase Němec.

Když třiadvacetiletá dcera oznámila policii zmizení matky, nikdo z rodiny netušil, co se děje. Dcera prosila i pomocí internetu o pomoc, jestli její matku někdo nezahlédl, neví nějakou informaci, která by v pátrání pomohla. Rodina měla zlé tušení, neboť žena zmizela z domova a nevzala si s sebou doklady. Ačkoliv má astma a bez léků z domova neodchází, zůstaly léky v bytě. Další znepokojivou stopou bylo zmizení DVD a notebooku.

Zmizení sestry je pro jejího bratra a celou rodinu o to horší, že měli v době, kdy hovořil s Deníkem, za několik dnů, 20. března, oslavit její narozeniny. V té době byla jeho sestra již mrtvá. „Jestli můžeš, prosí mě, ozvi se,“ vzkazoval v březnu bratr Miloslav. Ve středu se dozvěděla rodina od policie krutou pravdu.