Záchranná služba z Hořovic vyjížděla ve čtvrtek ráno k čtyřicetileté ženě, která dispečerce oznámila, že trpí velkými bolestmi břicha. Nejen zdravotníci, ale především žena samotná byla velmi překvapená, když jí záchranář oznámil, že rodí.

Netušila, že je těhotná

„Záchranáři okamžitě kontaktovali rychlou lékařskou pomoc. Než však přijel lékař na místo, bylo děťátko na světě. Maminku s čerstvě narozenou holčičkou transportovali do hořovické nemocnice přímo na porodní sál. Žena záchranářům řekla, že vůbec nevěděla, že je těhotná,“ uvedla tisková mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Na svět tak přišla zdravá holčička s váhou 2,420 kg a mírou 46 cm. „Rodička i matka jsou v pořádku,“ informoval Deník o zdravotním stavu rodičky i její dcery tiskový mluvčí hořovické nemocnice Tomáš Šebek.

Kuriózní situace

„Sama jsem odrodila dvě děti, přece není možné, aby si žena těhotenství vůbec nevšimla,“ podivovala se nad zprávou o nečekaném porodu Jana S. z Berouna. Její kamarádka ihned začala kuriózní situaci rozvíjet dál. „Nedovedu si představit, jak volám do práce, že druhý den nepřijdu, protože jsem porodila,“ kroutí hlavou slečna Radka.

Jak Deník ale Tereza Janečková ujistila, nejde o ojedinělou událost. „Takové případy, kdy vyjíždíme k rodičce, která o své graviditě neví, se stávají i několikrát do roka. Jedná se například o silnější ženy, nebo ty, které několik kil navíc neřeší a navíc třeba v období těhotenství nepřestaly menstruovat. Někdy se také může jednat o ženy se sníženou inteligencí,“ uvedla Janečková.

Porod na záchodě! Těhotenství nepoznala žena ani lékař

Opava - Bolesti břicha byly důvodem, proč si třiadvacetiletá žena zavolala v květnu letošního roku domů rychlou záchrannou službu. Byla přivezena na urgentní chirurgický příjem, kde sloužící lékař provedl příslušná vyšetření.

„Ošetřující lékař se pacientky zeptal, zda nemůže být těhotná. Ona to vyvrátila s tím, že v říjnu loňského roku byla u svého gynekologa,“ uvedl pro Deník tiskový mluvčí Slezské nemocnice Daniel Svoboda.

Žena byla poslána domů a bylo jí doporučeno, aby se ráno dostavila na vyšetření ultrazvukem. „Po osmé hodině ranní se pacientka do nemocnice dostavila a vyšetření potvrdilo břišní anomálii,“ doplnil Svoboda. Dále byla navržena vyšetření CT a gynekologické.
Než se žena zaregistrovala na daná vyšetření, odskočila si na toaletu a tam porodila. (celý článek čtěte zde)