V tomto týdnu měl náš hlavní hrdina namále, a nebyl sám. V roli ministra (národní) obrany si před pár dny špatně přečetl scénář a omylem poskytl rozhovor (nikoliv do Divadelních novin), ve kterém potvrdil výměnu pěti Čechů za dva libanonské agenty. O ty však už v předchozích dílech měli zájem kolegové z CIA, protože libanonští agenti 
s ukrajinským pasem nejspíše obchodovali se zbraněmi. Ale co vyšlo v novinách, nešlo smazat. Z ostatních herců v Kriminálce Česko tak hlavní hrdina udělal hlupáky, neboť kolegové se ve scénáři drželi režijní poznámky „mlčeti zlato".

V pátek tak náš hrdina musel na kobereček k šéfovi celého Ansámblu a chvíli to vypadalo, že začne vyklízet svoji šatnu, protože se proti němu postavili i kolegové ze souboru. Ale nestalo se, mimo jiné proto, že se za něj postavil hlavní pokladník souboru.

Kriminálka Česko pokračuje v nezměněném obsazení a děj se dokonce ještě více zaplétá vedlejší dějovou linkou. Režijní poznámku „mlčeti zlato" totiž v tomto týdnu ignoroval i vrchní velitel ozbrojených sil, držitel modré knížky Miloš Zeman.

Ten se pro změnu podřekl na výjezdovém představení v Plzeňském kraji a na základě citace z „nízkonákladového časopisu pana Bakaly" nepřímo potvrdil aktuální ceník za život občana ČR. Zkráceně: Co Čech, to nejenom muzikant, ale taky 75 milionů korun na ruku pro únosce. „Záleží na tom, podle jakého kurzu počítáte," podotkl vrchní velitel. Reagoval na výkupné zaplacené vládou za Hanču a Tonču, které v roce 2013 zmizely v baště turismu mladých nesezdaných dívek – v Balúčistánu na jihozápadě Pákistánu.

Býval by to byl moc zajímavý seriál, kdyby ale Kriminálka Česko nebyla ve skutečnosti smutnou reality show, kde skuteční aktéři dělají přehmaty. Kdybychom zůstali u příměru s herectvím a použili slavnou Stanislavského metodu „nejsou schopni se psychologicky vcítit 
a identifikovat se s postavou, kterou hrají". V tomto případě ministra a prezidenta.

Prostě když jde o lidské životy, teroristy a národní bezpečnost, tak se režijní poznámka o mlčení dodržuje.

Citát Petra Fialy