"Pro první dva týdny předpovědi předpokládáme počasí teplotně slabě nad dlouhodobým průměrem, třetí a čtvrtý týden předpovědi teplotně průměrný až slabě podprůměrný," uvedli meteorologové.

Srážek by mělo být v příštím týdnu méně, než je v tuto dobu obvyklé. "Další tři týdny předpovědi by se měly pohybovat kolem dlouhodobého průměru," napsal ČHMÚ. Pršet bude v přeháňkách a bouřkách, meteorologové proto předpovídají velké místní rozdíly. "Lze očekávat, že deficit vláhy bude pokračovat i nadále," doplnili.

Jan Hamáček
ČSSD trvá na Pochem jako ministrovi zahraničí. Informuji Zemana, řekl Babiš

Průměrný úhrn srážek pro období od 18. června do 15. července je 76 milimetrů. Podle záznamů vedených od roku 1951 napršelo zatím nejméně v roce 1976, kdy meteorologové naměřili 15 litrů na metr čtvereční. Nejvíce srážek spadlo v roce 1954 s úhrnem 167 milimetrů.

Dlouhodobá průměrná teplota pro následující čtyři týdny je 17,6 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1980, kdy průměr činil 13,9 stupně Celsia. Zatím nejvyšší průměr 20,9 stupně meteorologové zaznamenali v roce 2006.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

Vlak S-Bahn linky S41 ve stanici Prenzlauer Allee.
V berlínském vlaku S-Bahn pobodali dva turisty z Mexika. Útočník uprchl