„Dnes budeme vypouštět tři poštolky, jednu kavku a jedno káně lesní. Všechny dravce máme okroužkované a vrátí se do přírody, kam patří. Poštolky byly takzvané výletky, mladí ptáci, kteří vylétli z hnízda a lidé je sem dovezli a byly dokrmené. Káně bylo zraněno po nějakém nárazu a kavka se našla ve vodě v příkopu a lidé nám ji sem donesli," řekl Balga.

Ačkoli je cílem stanice co nejvíce ptáků a savců, kteří se do ní dostanou, vypustit zpět do volné přírody, část z nich má taková zranění, že už ve stanici zůstávají. Dalším důvodem může být ale i to, že se do stanice dostanou ve velmi mladém věku a natolik si zvyknou na přítomnost a krmení od člověka, že by se zvířata ve volné přírodě už nedokázala sama o sebe postarat.

V současnosti je ve stanici vedle hojně navštěvované přírodní rezervace Soos dvacítka ptáků. Asi polovina z nich se zřejmě už do přírody nevrátí. Ti, u kterých je návrat ještě možný, jsou po nutné karanténě spíše v uzavřených voliérách, aby nepřicházeli zbytečně do kontaktu s lidmi a nepřišli o své přirozené chování.

Kromě ptáků, zejména dravců, přijímá stanice i savce. Nedávno zde vypustili zpět do přírody například lišku a dvě kuny. Lidé do stanice ale vozí i mladé zajíce nebo srnky. Podle odborníků je ale v tomto případě lepší je ponechat na místě, protože se o ně většinou matka postará sama.